T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Konya İl Sağlık Müdürlüğü Ereğli Devlet Hastanesi

HASTANEMİZ BÜNYESİNDE AÇILAN GEBE OKULU HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

Güncelleme Tarihi: 11/09/2019

Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacı ile hastanemizde gebe eğitimleri verilmektedir.  Gebe okulumuzda 1 ebe, 1 hemşire, 1 diyetisyen ve 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 1 çocuk hastalıkları uzmanı, 1 psikolog, 1 fizyoterapist görev yapmaktadır.
   Anne adaylarının gebelik süreci ile başlayan ve doğum eyleminin sonlanmasına kadar geçen süreci sağlıklı şartlarda gerçekleştirmeleri ve normal doğumun yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir.
Gebe Okulunda Hedefimiz;
Gebelik konusunda gerekli bilgileri anlatmak,
Doğum ve doğum sürecini anlatarak bilgi eksikliğinin giderilmesini sağlamak,
Bebek bakımı, beslenmesi ve sağlığı konusunda aileleri bilgilendirmek,
Emzirme becerisini arttırarak, danışmanlık desteği vermek,
Gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek ve doğum için hazırlanmasını sağlamak,
Doğum öncesi ve sonrası yaşanan kaygılarla baş etmek ve çiftlerin ruhsal durumunu hazırlamak.
Tel:  0332 223 5437

• 1 (1).jpeg