Denetimli Serbestlik Tedavi Hizmetleri Birimi
15 Mart 2024

Denetimli Serbestlik; suç işleyen kişinin toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı alternatif bir ceza sistemidir. Bu nedenle yargı mercileri kişinin öncelikle tedavi edilmesini ve tekrar uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaktan korunmasını sağlamak amacıyla kişi hakkında “ Tedavi ve Denetimli Serbestlik Tedbiri” kararı verebilir.
Denetimli Serbestlik Tedavi Hizmeti Veren Sağlık Tesisleri:
Belirlenen sağlık tesisinde, personel, poliklinik, çok amaçlı grup terapi alanı, numune alma odası ve laboratuar alt yapısı bulunmaktadır. Sağlık tesisince, hizmetin görülmesine uygun bir poliklinik odası tahsis edilir ve hastane bilgi yönetim sistemleri üzerinden ‘ Denetimli Serbestlik Polikliniği’ tanımlanır. Denetimli serbestlik hastalarının kayıt ve raporlama işlemleri bu poliklinik üzerinden yürütülür.